Els Bouwman Home VIS website http://www.iokai-shiatsu.org/

Els Bouwman shiatsutherapeut

Adm. de Ruijterw. 51-IV
1057JW Amsterdam
020 - 6122515
06 - 10556344

Belangrijke informatie en tips


Een shiatsubehandeling begint met een gesprek over je gezondheid en eventuele klachten. Deze klachten kunnen op lichamelijk of psychisch terrein liggen. Ook zal gevraagd worden naar je levensomstandigheden en andere zaken die relevant zijn voor de behandeling. Het is van groot belang, deze vragen zo eerlijk mogelijk te beantwoorden.

Een iokai shiatsubehandeling is gebaseerd op de traditionele Chinese geneeswijzen. Dit betekent dat klachten via een andere benadering behandeld worden dan het geval zou zijn met een westerse behandeling.

De shiatsubehandeling vindt plaats op een futon op de grond. Draag dus gemakkelijk zittende kleding, of neem b.v. een joggingbroek mee en kleed je even om. En neem warme sokken mee - door de ontspanning kun je het koud krijgen!

Contra-indicaties voor shiatsubehandeling:
- Koorts
- Ontstekingen
- Als behandeling voor kanker

In de eerste 3 maanden van een zwangerschap mogen bepaalde punten niet behandeld worden. Het is dus belangrijk aan te geven of je (mogelijk) zwanger bent! Overigens is het heerlijk om shiatsu te krijgen tijdens de zwangerschap. Voor zwangere vrouwen worden specifieke technieken gebruikt, waar ik in geschoold ben.

Houd er rekening mee dat je tijd nodig hebt om weer helemaal op gang te komen na een shiatsubehandeling. Gun jezelf die tijd en plan liever geen werkzaamheden direct na een behandeling.

Afspraken dienen minimaal 24 uur van tevoren te worden afgezegd. Bij niet tijdig afzeggen wordt 50% in rekening gebracht.

Behandelovereenkomst en privacydocument