Els Bouwman Home VIS website http://www.iokai-shiatsu.org/

Els Bouwman shiatsutherapeut

Adm. de Ruijterw. 51-IV
1057JW Amsterdam

020 - 6122515
06 - 10556344

Waarom Shiatsu?


Soms stroomt de energie niet goed door je lichaam. Je voelt je moe of gestrest, hebt pijn of een algeheel gevoel van onbehagen.

Als shiatsutherapeut gebruik ik specifieke diagnose-technieken om een beeld te krijgen van jouw conditie. Dit kan door bepaalde zones op de rug of de buik aan te raken. Deze zones geven informatie over je conditie en zijn voor mij een aanwijzing waar ik de behandeling het beste op kan richten. Door behandeling van de meridianen (energiebanen) die uit de diagnose naar voren komen, wordt het lichaam aangezet om de conditie te verbeteren.

De vorm van shiatsu die ik beoefen, iokai shiatsu, heeft veel aandacht voor de manier waarop wij in de westerse maatschappij functioneren en voor de problemen die we hierbij tegenkomen, zoals stress of burn-out maar ook bij b.v. rug- en nekklachten en spierpijn kan de behandeling heel effectief zijn.


Voor wie is shiatsu bestemd?Shiatsu is voor iedereen: je huisarts kan je doorverwijzen naar een shiatsutherapeut, maar je kunt ook op eigen initiatief komen.

Shiatsu kan worden voorgeschreven bij o.a.:

* stress, burn-out, oververmoeidheid
* slapeloosheid
* hoofdpijn, whiplash, rugklachten
* klachten van depressieve aard
* menstruatieklachten, PMS
* gewrichtspijn, spierpijn
* spijsverteringsproblemen

Een shiatsubehandeling werkt ontspannend en heeft een gunstige invloed op je energiesysteem. Je weerstand wordt versterkt en het zelfgenezend vermogen gestimuleerd. Daardoor werkt een shiatsubehandeling ook preventief.